Alles uit de kast Gevallen maar niet gebroken
Een val tijdens een prijsuitreiking maakt een bruut einde aan de paardensportcarrière van Tineke Kingma, op dat moment negentien jaar.
Lees meer


Beroerte – Siemon Vroom (1963)
Ik denk niet dat ik een held ben. Maar omdat ik te jong ben om achter de geraniums te gaan zitten treuren, 'struggle' ik wel door. Je hebt ten slotte maar één leven en daar moet je iets van maken wil je niet treurig en verbitterd eindigen.
Lees meer


Coma hersenbloeding en kneuzing - Sharon Slotman (1994)
Ik moest verder, maar hoe? Ik wilde geen ‘kasplantje’ worden, maar gewoon weer de oude Sharon. In de therapie zagen de therapeuten dag op dag verbetering en dit gaf mij de kracht om dubbel zo hard door te gaan.
Lees meer


Coma, hersenletsel - Tineke Kingma (1986)
Mijn motto: "gaat het niet linksom dan misschien wel rechtsom, of anders proberen we het onderdoor of bovenlangs."
Lees meer


Duo met Hersenletsel - Ronald Masse (1950) en Marjon Kuipers (1971)
“De slingers voor de eerste verjaardag van mijn dochter hingen er nog toen ik werd opgenomen in het ziekenhuis en toen ik bijna een jaar later weer thuis kwam, hingen de slingers er weer. Ditmaal voor haar tweede verjaardag” "Het leven is een gift. Voorheen nam ik het voor lief, maar nu weet ik wel beter."
Lees meer


Duo met hersenletsel, door verkeersongevallen - Marjan Boer en Jos Schultinge (1960)
Beide hebben ze hersenletsel en sinds 2009 een L.A.T. relatie. Ze begrijpen elkaar en zijn erg gelukkig, kortom nog altijd een ijzersterk duo!
Lees meer


Dwarslaesie door fout tijdens operatie: - Heidie van Vlerken (1972)
Ben je negatief dat is ook niet leuk voor jouw omgeving, want dan stoot je jouw partner, familie, vrienden en kennissen af. Wanneer je zelf positief en vrolijk bent dan helpen ze je door een lastige periode heen.
Lees meer


Echtscheiding, hoe nu verder? - Anonymous
Bij een scheiding is vaak een dader en een slachtoffer. Voor de dader is vaak weinig aandacht want hij / zij heeft er voor gekozen.
Lees meer


Ervaringsdeskundige
Er zijn soms weinig woorden nodig om veel te zeggen. Dat blijkt uit de gedichten en aforismen in Ervaringsdeskundige, de tweede bundel van Marc van Biezen.
Lees meer


Gehandicapt - Ekrem Altuntekin (1975)
Ik wilde weer kunnen voetballen. Ik kon niet accepteren dat leven voorgoed voorbij was. Dat ik een gehandicapte was geworden.
Lees meer


Hersen- en hartkneuzing – Stefanie Luning (1979)
Haar doelen heeft ze enigszins moeten bijstellen maar haar ambitie om iets tot een succesvol resultaat te brengen, niet.
Lees meer


Hersenbloeding - Afien ter Maat (1953)
Afien moest door pijn en vermoeidheid de regie over haar leven tijdelijk uit handen geven. Ze vertelt over hoe na een hersenbloeding en met haar beperkingen weer tot een leuke en zinvolle dagbesteding komt.
Lees meer


Herseninfarct - Diederik Wierenga (1974)
Diederik is ambassadeur voor de Raisin Hope foundation. "Doordat het fietsen mij ver gebracht heeft, wil ik graag anderen helpen om ook ver te kunnen komen. Iedere mogelijkheid om mezelf enigszins te verbeteren pak ik met beide handen aan."
Lees meer


Kanker - Abigail
Vlak voordat Abigail Smith stierf aan de gevolgen van kanker, liet ze een boodschap achter. Een boodschap vol geloof, vol hoop, vol liefde. Wij werden er onwijs door geraakt. Bekijk Abigails boodschap hier.
Lees meer


Leer van je tegenslagen
Tegenslagen horen bij het leven. De kunst in om je niet uit het veld te laten slaan maar vol vertrouwen in jezelf de uitdaging aan te gaan. Leer van je tegenslagen is een praktisch boek voor alledaagse problemen maar kan je ook door moeilijke periodes heen helpen na een scheiding, een sterfgeval of een ontslag.
Lees meer


leren omgaan met tegenspoed
"Soms lijkt alles tegen te zitten en gaat het leven niet over rozen maar over doorns Lees meer
Lees meer


leven in je leven
Voortbouwend op de principes van de cognitieve therapie zijn de psychologen Jeffrey Young en Janet Klosko erin geslaagd om een uiterst bruikbare gids te schrijven voor een breed publiek. Het boek leert mensen hun negatieve gedachtepatronen, door de auteurs 'valkuilen' genoemd, te herkennen
Lees meer


Leven zonder beperkingen
Nick Vujicic is een man zonder ledematen. Hij brak door op YouTube en inspireert inmiddels wereldwijd mensen met zijn positieve boodschap. In dit boek vertelt hij zijn levensverhaal.
Lees meer


Moeder en borstkanker - Willeke Slotman van Dijk (1968)
Hoe gaat Willeke Slotman van Dijk (1968) door het leven met borstkanker en een dochter die na een ongeluk kampt met blijvend letsel.
Lees meer


MS ont-bloot
In de bloei van je leven getroffen worden door het MonSter dat MS heet. Het overkwam Saskia Splinter-van Werven, net als vele anderen. In 2007 reed ze 200 kilometer te paard om geld op te halen voor MS Research. Er was nog een doel; een uniek boek met mooie mensen die zich letterlijk en figuurlijk blootgeven. Peter Stevens fotografeerde 50 MS patiënten in al hun kwetsbaarheid en kracht. Dokter Wellmer, de Duitse neuroloog van Saskia, schreef het voorwoord. Hij wilde graag op de foto, mits hij zijn kleren mocht aanhouden. Het is hem vergeven. Het boek verschijnt ook in Duitsland en Oostenrijk. De opbrengst is voor MS Research.
Lees meer


Multiple Sclerose - Tineke Kingma (1986)
Sinds augustus 2010 zijn de schubs niet meer actief en gaat mijn gesteldheid dus niet verder achteruit. Wat hierin juist zo goed werkt, weet ik niet precies maar het gaat erom dat de combinatie werkt. Op dit moment voelt het fan-tas-tisch! Mijn ervaringen met Multiple Sclerose:
Lees meer


Paralympische snowboarder - Amy Purdy
Ik heb geleerd dat de grens de plaats is waar de realiteit eindigt, maar waar tegelijk de verbeelding en het verhaal beginnen.
Lees meer


Partner - Dirk Pieter Wolters (1982)
Mijn naam is Dirk Pieter Wolters(1982) en kom uit het Friese Veenwouden. In 2009 kwam ik via een datingsite in contact met een leuke dame. In haar profiel stelde ze zichzelf voor en ze zei dat ze beperkingen had. Ze had humor en een leuk koppie.
Lees meer


Polyneuropathie - Nico Niestijl (1951)
Nico Niestijl (1951) heeft diverse opnames en operaties meegemaakt: "Ik ben zelfs een jaar opgenomen geweest in een psychiatrisch instelling. Hoe dit kon ontstaan is voor een groot deel mijn eigen schuld geweest, weet ik nu. Ik leefde somber en in een zeer negatieve spiraal. Langzaam gleed ik weg in onzekerheid en eenzaamheid. Ik heb tien jaar achter de rug van pijn, verdriet en veel pech, maar toch leef ik graag!"
Lees meer


Positief denken positief leven
Als u uw leven in positieve zin wilt veranderen, heeft u aan theoretische kennis alleen niet genoeg. Dan zult u deze kennis in de praktijk moeten brengen.
Lees meer


Rolstoel gebonden - Jaap Bressers
“Ik vind het niet erg als ik iets niet kan, maar wil wel het uiterste uit mijn mogelijkheden gehaald hebben.” “De manier hoe je mee omgaat met tegenslagen bepaalt de kwaliteit van je leven.” Bekijk het inspirerende interview met Jaap Bressers
Lees meer


Rolstoel gebonden - Jill Mercado
De vrouw met paars haar geniet met volle teugen van het leven en mag zich naast blogster ook model noemen.
Lees meer


Septische shock- Trea Veenstra (1970)
In april 2012 kreeg ik last van een steenpuist waarmee ik eerst naar de dokter en daarna naar het ziekenhuis ging om de steenpuist te verwijderen. Ik ging weer naar huis, maar bleef ziek. Op Koninginnedag (30 april) belde ik mijn moeder en zei tegen haar: “ik moet nu naar het ziekenhuis moest want anders ga ik dood”.
Lees meer


Vader - Andries Kingma (1953)
Toen ze weer thuis kwam wonen, en daarvoor al tijdens haar revalidatie, hebben we gebruik gemaakt van diverse regelingen waarvan we voor die tijd, niet eens het bestaan kenden. Dat ging van vervoer tot woningaanpassing.
Lees meer


Verder is alles goed - Joke Visser
Het boek 'Verder is alles goed' gaat het over kwaliteit van leven, over zelfregie en een actieve rol in de samenleving. En om levenskunst, de kunst om elke dag weer de moeite waard te maken en goede keuzes te maken in vriendschappen, werk, activiteiten en organisatie van zorg. In 'Verder is alles goed' laten 21 mensen in een foto- en geschreven portret zien hoe dat kan én hoe zij dat doen. En dat is buitengewoon leerzaam.
Lees meer


Verkeersongeval, coma - Allard van der Wiel (1984)
De voorspelling was dat ik nooit meer zou lopen of iets dergelijks! Maar... tegenwoordig red ik mij prima en dat komt ook vooral omdat ik heel erg veel voldoening haal uit: muziek, creativiteit, liefde en vriendschap.
Lees meer


Verlamming - Mario
Ondanks een verstandelijke beperking heeft Mario 25 jaar lang in Diergaarde Blijdorp in Rotterdam gewerkt en op 19 maart 2014 ging de laatste wens van Marco in vervulling. De 'Kus van een giraffe' bleek net op tijd. Een paar dagen na zijn bezoek is hij overleden.
Lees meer


Ziels gezond (ebook)
Wat betekent gezond-zijn? Wanneer zijn we gezond? En, is gezond-zijn wel hetzelfde als de afwezigheid van lichamelijke ongemakken en ziekte?
Lees meer


Tweets Tineke


  • meer dan een jaar geleden

  • meer dan een jaar geleden

  • meer dan een jaar geleden

  • meer dan een jaar geleden
 


©2013 Alle rechten voorbehouden. Ontworpen en ontwikkeld door: Pro Ontwerp