Er zijn soms weinig woorden nodig om veel te zeggen. Dat blijkt uit de gedichten en aforismen in Ervaringsdeskundige, de tweede bundel van Marc van Biezen.
Mocht de zwarte zijde van het leven ons ontgaan, dan weten deze humoristische en soms absurdistische gedichten iedere lezer weer bij de les te krijgen. Van Biezen weet in zijn korte verzen de eeuwigheid te omspannen: hij begint in den beginne en eindigt met het laatste woord.
Wie op zoek is naar een nieuwe baan of hobby, vindt in Ervaringsdeskundige inspirerende gedichten over onverwachte varianten van arbeid en ander zinvol tijdverdrijf.

Marc van Biezen (Haarlem, 1968) debuteerde in 2007 met de bundel 'Afwezigheidsassistente'. Samen met collega-dichter Jaap Stiemer maakte hij de cd 'Krank Zin', een 'ontluisterboek voor zachthorenden'. De nieuwe bundel 'Ervaringsdeskundige' bestaat uit 56 (zeer) korte gedichten, zoals 'Arts zonder grenzen': 'als je hem nodig hebt / zit hij in het buitenland'. Soms is de titel langer dan het gedicht: 'Autobiografie van pornoactrice': 'mijn kutleven'. Van Biezen is grappig. Het schrijven van ultrakorte gedichten is niet eenvoudig; Van Biezen beheerst het metier. Zo'n bundel is natuurlijk wel uit voordat je er erg in hebt. Eigenlijk zou daar in de prijs rekening mee gehouden moeten worden. Tot slot: 'Hulp bij zelfdoding': 'als ik jou was / zou ik het doen'.

Ga Terug

Tweets Tineke


  • meer dan een jaar geleden

  • meer dan een jaar geleden

  • meer dan een jaar geleden

  • meer dan een jaar geleden
 


2013 Alle rechten voorbehouden. Ontworpen en ontwikkeld door: Pro Ontwerp