Hier onder staan onze Helden!

 

Lotgenoten die na een tegenslag weer sterker verder gaan, zijn in onze ogen DE Helden van de toekomst. Hier onder en tijdens georganiseerde heldenevents kunnen zij insiratie van mekaar opdoen.

 

"Wij zijn na een tegenslag weer positief opgekrabbeld en hopen dat we door onze ervaringen te delen anderen tips kunnen geven en hen te inspireren om een mooie toekomst op te bouwen of voort te zetten."Beroerte – Siemon Vroom (1963)
Ik denk niet dat ik een held ben. Maar omdat ik te jong ben om achter de geraniums te gaan zitten treuren, 'struggle' ik wel door. Je hebt ten slotte maar één leven en daar moet je iets van maken wil je niet treurig en verbitterd eindigen.

lees meer


Coma hersenbloeding en kneuzing - Sharon Slotman (1994)
Ik moest verder, maar hoe? Ik wilde geen ‘kasplantje’ worden, maar gewoon weer de oude Sharon. In de therapie zagen de therapeuten dag op dag verbetering en dit gaf mij de kracht om dubbel zo hard door te gaan.

lees meer


Coma, hersenletsel - Tineke Kingma (1986)
Mijn motto: "gaat het niet linksom dan misschien wel rechtsom, of anders proberen we het onderdoor of bovenlangs."

lees meer


Duo met Hersenletsel - Ronald Masse (1950) en Marjon Kuipers (1971)
“De slingers voor de eerste verjaardag van mijn dochter hingen er nog toen ik werd opgenomen in het ziekenhuis en toen ik bijna een jaar later weer thuis kwam, hingen de slingers er weer. Ditmaal voor haar tweede verjaardag” "Het leven is een gift. Voorheen nam ik het voor lief, maar nu weet ik wel beter."

lees meer


Duo met hersenletsel, door verkeersongevallen - Marjan Boer en Jos Schultinge (1960)
Beide hebben ze hersenletsel en sinds 2009 een L.A.T. relatie. Ze begrijpen elkaar en zijn erg gelukkig, kortom nog altijd een ijzersterk duo!

lees meer


Dwarslaesie door fout tijdens operatie: - Heidie van Vlerken (1972)
Ben je negatief dat is ook niet leuk voor jouw omgeving, want dan stoot je jouw partner, familie, vrienden en kennissen af. Wanneer je zelf positief en vrolijk bent dan helpen ze je door een lastige periode heen.

lees meer


Echtscheiding, hoe nu verder? - Anonymous
Bij een scheiding is vaak een dader en een slachtoffer. Voor de dader is vaak weinig aandacht want hij / zij heeft er voor gekozen.

lees meer


Gehandicapt - Ekrem Altuntekin (1975)
Ik wilde weer kunnen voetballen. Ik kon niet accepteren dat leven voorgoed voorbij was. Dat ik een gehandicapte was geworden.

lees meer


Hersen- en hartkneuzing – Stefanie Luning (1979)
Haar doelen heeft ze enigszins moeten bijstellen maar haar ambitie om iets tot een succesvol resultaat te brengen, niet.

lees meer


Hersenbloeding - Afien ter Maat (1953)
Afien moest door pijn en vermoeidheid de regie over haar leven tijdelijk uit handen geven. Ze vertelt over hoe na een hersenbloeding en met haar beperkingen weer tot een leuke en zinvolle dagbesteding komt.

lees meer


Herseninfarct - Diederik Wierenga (1974)
Diederik is ambassadeur voor de Raisin Hope foundation. "Doordat het fietsen mij ver gebracht heeft, wil ik graag anderen helpen om ook ver te kunnen komen. Iedere mogelijkheid om mezelf enigszins te verbeteren pak ik met beide handen aan."

lees meer


Kanker - Abigail
Vlak voordat Abigail Smith stierf aan de gevolgen van kanker, liet ze een boodschap achter. Een boodschap vol geloof, vol hoop, vol liefde. Wij werden er onwijs door geraakt. Bekijk Abigails boodschap hier.

lees meer


Multiple Sclerose - Tineke Kingma (1986)
Sinds augustus 2010 zijn de schubs niet meer actief en gaat mijn gesteldheid dus niet verder achteruit. Wat hierin juist zo goed werkt, weet ik niet precies maar het gaat erom dat de combinatie werkt. Op dit moment voelt het fan-tas-tisch! Mijn ervaringen met Multiple Sclerose:

lees meer


Paralympische snowboarder - Amy Purdy
Ik heb geleerd dat de grens de plaats is waar de realiteit eindigt, maar waar tegelijk de verbeelding en het verhaal beginnen.

lees meer


Polyneuropathie - Nico Niestijl (1951)
Nico Niestijl (1951) heeft diverse opnames en operaties meegemaakt: "Ik ben zelfs een jaar opgenomen geweest in een psychiatrisch instelling. Hoe dit kon ontstaan is voor een groot deel mijn eigen schuld geweest, weet ik nu. Ik leefde somber en in een zeer negatieve spiraal. Langzaam gleed ik weg in onzekerheid en eenzaamheid. Ik heb tien jaar achter de rug van pijn, verdriet en veel pech, maar toch leef ik graag!"

lees meer


Rolstoel gebonden - Jaap Bressers
“Ik vind het niet erg als ik iets niet kan, maar wil wel het uiterste uit mijn mogelijkheden gehaald hebben.” “De manier hoe je mee omgaat met tegenslagen bepaalt de kwaliteit van je leven.” Bekijk het inspirerende interview met Jaap Bressers

lees meer


Septische shock- Trea Veenstra (1970)
In april 2012 kreeg ik last van een steenpuist waarmee ik eerst naar de dokter en daarna naar het ziekenhuis ging om de steenpuist te verwijderen. Ik ging weer naar huis, maar bleef ziek. Op Koninginnedag (30 april) belde ik mijn moeder en zei tegen haar: “ik moet nu naar het ziekenhuis moest want anders ga ik dood”.

lees meer


Verkeersongeval, coma - Allard van der Wiel (1984)
De voorspelling was dat ik nooit meer zou lopen of iets dergelijks! Maar... tegenwoordig red ik mij prima en dat komt ook vooral omdat ik heel erg veel voldoening haal uit: muziek, creativiteit, liefde en vriendschap.

lees meer


Verlamming - Mario
Ondanks een verstandelijke beperking heeft Mario 25 jaar lang in Diergaarde Blijdorp in Rotterdam gewerkt en op 19 maart 2014 ging de laatste wens van Marco in vervulling. De 'Kus van een giraffe' bleek net op tijd. Een paar dagen na zijn bezoek is hij overleden.

lees meer


Tweets Tineke


  • meer dan een jaar geleden

  • meer dan een jaar geleden

  • meer dan een jaar geleden

  • meer dan een jaar geleden
 


©2013 Alle rechten voorbehouden. Ontworpen en ontwikkeld door: Pro Ontwerp