Ronald Masse
17 november 1980 - Op dertig jarige leeftijd ging ik tijdens mijn werk politieman samen met mijn collega naar de bioscoop ‘Arena, Rotterdam’ voor een klusje. Toen wij daar ter plaatse kwamen werden wij aangesproken door een werkster dat er misschien een inbreker in de bioscoop zou zijn. Eenmaal binnen, bleef mijn collega beneden en ik ging naar boven. .

Op de vierde etage was één van de deuren nog geopend en ik ging hierdoor en kwam in een kamer met een vloer die bestond uit gipsplaten. Op het moment dat ik hier overheen wilde lopen zakte ik door de vloer en viel 11,76m. naar beneden. Ik kwam neer in een looppad van een bioscoopzaal met mijn hoofd op een stalen rooster. Dat ik in een looppad terecht ben gekomen is mijn geluk geweest, want als ik net wat opzij was gevallen en op de stoelen was beland, was het waarschijnlijk gebeurd geweest. Gebeurd met het leven, terwijl ik altijd zo van het leven heb gehouden.
Na een coma van vijf dagen ben ik twee maanden subcomateus geweest en gelukkig kwamen mijn herinneringen weer terug wat bleek uit mijn eerstvolgende herinneringen in het verpleeghuis te Rotterdam.

Ontslag
Vol overgave werkte ik bij de politie te Rotterdam en ze waren hier dan ook erg goed over mij te spreken. Door dit incident en de daaropvolgende revalidatieperiode hebben ze me op non-actief gesteld. Toen het er na een periode van veertien maanden er nog niet weer naar uit zag dat ik spoedig of überhaupt weer in dienst zou treden, hebben ze me moeten ontslaan.

Verandering
Voor het ongeluk was ik misschien wat egoïstisch ingesteld en wat dat aangaat is mijn leven in positieve zin veranderd. Ik kan mij beter verplaatsen in hoe anderen zich voelen in een lastige situatie. Ook zijn hierdoor mijn ogen geopend voor al het onrecht wat mensen wordt aangedaan.

Het mooiste wat ik door dit ongeval heb mee gemaakt is dat ik zeven jaar geleden tegen een mooie relatie aanliep. Door mijn val heb ik een verstoorde sexualiteit. Door hier naar Marion toe open en eerlijk over te zijn heeft dit nooit problemen gegeven en/of is dit godzijdank niet geëscaleerd. Als ik bijvoorbeeld iets van haar verlang wat zij op dat moment niet wil, praten we hier over.

Hobby’s
Hobbymatig deed ik aan volleybal en met het politieteam zou ik voor het Europese kampioenschap hiervan afreizen naar Finland. Helaas verkeerde ik ten tijde van dit Europese Kampioenschap in comateuze toestand.

Nu trek ik er regelmatig op de fiets op uit, maar door mijn versleten knie kan ik niet echt meer lichamelijk sporten. Verder schaak ik graag met mijn broer die ongeveer van dezelfde sterkte is als ik, hieruit ontstaan de mooiste partijtjes.
Niet Aangeboren Hersenletsel - Marjon Kuipers

Ongeval
In 2005 beviel ik op vierendertig jarige leeftijd van een prachtige dochter en goed een jaar later merkte ik tijdens mijn werk verschillende uitvalsverschijnselen in mijn rechterhand en uiteindelijk kreeg ik de diagnose Moya Moya. Deze aandoening komt vooral voor in Japan voor en op dat moment was ik de enige in Nederland die het had en inmiddels zijn hier in Nederland al personen aan overleden.

“De slingers voor de eerste verjaardag van mijn dochter hingen er nog toen ik werd opgenomen in het ziekenhuis en toen ik bijna een jaar later weer thuis kwam, hingen de slingers er weer. Ditmaal voor haar tweede verjaardag”

Hobby’s
Mijn hobby’s piano spelen en borduren kon ik sinds mijn verstoorde motoriek niet meer uitvoeren, maar nu fiets ik veel, doe ik leuke dingen met Ronald en lees ik graag tijdschriften.

Mijn dagen zijn heerlijk gevuld door wekelijks: te werken in de kantine van de golfclub, te sporten en door dagbesteding te doen bij ‘Groen leven’ in de keuken
Het leven is een gift. Voorheen nam ik het voor lief, maar nu weet ik wel beter.


 
Gezamenlijke passie
Voetbal is een gezamenlijke passie.
In het revalidatiecentrum te Veendam ontmoette ze elkaar regelmatig, tijdens het volgen hiervan op televisie. Dat ze -naast het voetbal- ook elkaars gezelschap erg leuk vonden, werd al snel duidelijk en ze werden een setje. Maar gezien hun verledens hebben ze besloten om hun liefde voor elkaar te laten blijken, door goed voor elkaar te zijn.

“Daar heb je geen boterbriefje voor nodig. We hebben het heel fijn samen. We delen onze gemeenschappelijke hobby: voetbal. In 2006 zijn we verloofd en wonen nu heerlijk samen in een prachtig mooi appartement bij Noorderbrug in Groningen.”

Naast voetbal delen ze nog een passie; reizen. Samen maken ze regelmatig mooie reizen. De steden en plaatsen die ze hebben aangedaan zijn: Praag, Andora, Dublin, Ankara, Kust van Turkije en Noorwegen was fantastisch mooi en dat was heel erg fijn.

“We hebben het samen erg fijn en dit is een waardevol punt in onze levens. Door samen leuke dingen te doen en te ervaren hoe het in een ander land is worden we hier samen sterker van.”

A goal is a dream with a deadline (dromen verwezenlijken)
Ronald: “Samen met Marion gelukkig en oud worden. Hier steken we beide veel energie in om dit zo te houden.”
Marion: “Ik wil weer graag borduren en piano spelen” en samen besluiten dat ze er samen aan gaan werken om deze dromen te verwezenlijken.


Ga Terug

Tweets Tineke


  • meer dan een jaar geleden

  • meer dan een jaar geleden

  • meer dan een jaar geleden

  • meer dan een jaar geleden
 


2013 Alle rechten voorbehouden. Ontworpen en ontwikkeld door: Pro Ontwerp