Het was zeven april 1998. Ik was onderweg naar huis en ben ik aangereden en voor zover ik weet was ik direct 'weg'. Drie maanden in coma en een jarenlange revalidatie om iedereen ongelijk te gaan geven. De voorspelling was namelijk dat ik nooit meer zou lopen of iets dergelijks!

Tegenwoordig red ik mij prima en dat komt ook vooral omdat ik heel erg veel voldoening haal uit:
muziek, mijn creativiteit, liefde en vriendschap.

Ik kan mij altijd prima uiten door een songtekst of een gedicht te schrijven, ook tekenen is zo nu en dan een heerlijke oplossing. Ik denk zelf ook doordat ik creatief zoveel kanten op kan ik heel veel 'innerlijke' rust heb gevonden.
In 1998 zat ik in het tweede jaar van de Mavo in Harlingen en fietste vanuit school altijd terug naar mijn ouderlijke woonplaats. Vijftien kilometer van Harlingen af. Dit fietste ik toch altijd wel met een dosis 'frisse' tegenzin, want richting Harlingen dat is natuurlijk vlakbij de zee, dus als je wind tegen hebt heb je ook écht wind tegen!

Sinds dit ongeval ondervind ik nogal eens problemen, want ik ben en blijf natuurlijk wel beperkt... Het probleem hierbij is ook dat ik eigenlijk nog precies weet hoe ik voor het ongeluk was en daardoor dus eigenlijk ook precies weet wat ik missen moet.

Voor het ongeluk was ik ook al echt heel goed in tekenen, het schrijven heb ik zelf weten te ontwikkelen, na een blufactie om 'even' een goeie songtekst te schrijven. Ik kreeg daar zoveel goeie en fijne reacties op waardoor er dus een zelfde soort zelfvertrouwen is ontstaan als bij het tekenen.

Tijdens mijn letselperiode heb ik echt heel veel gerevalideerd, zo’n zeven á acht jaar. Zoals ik net al gezegd had, doordat ik creatief gewoon heel veel dingen kan uiten heb ik er toch een weg in gevonden, tenminste dat is zoals ik het zie.

Mijn plannen zijn vooral lekker doorgaan met leven, genieten van het leven en nooit bij de pakken neer te gaan zitten! Ik wil heel erg graag in Groningen blijven wonen, ik heb hier namelijk enorm mijn draai weten te vinden. Lekker doorgaan met creatief zijn!

Toevallig heb ik vanmiddag iemand gesproken die schildert...en waarmee ik samen dus iets op wil gaan zetten. Om samen te gaan werken, ik ben zelf niet echt een schilder, maar als we als een team gaan werken denk ik wel dat er veel leuks uit kan gaan komen. En ik hoop 'ooit' nog weer is iets in de muziek te gaan doen, songteksten schrijven voor een band lijkt me namelijk heerlijk!

Allard van der Wiel

https://www.facebook.com/allard.vanderwiel?fref=pb_other

Ga Terug

Tweets Tineke


  • meer dan een jaar geleden

  • meer dan een jaar geleden

  • meer dan een jaar geleden

  • meer dan een jaar geleden
 


2013 Alle rechten voorbehouden. Ontworpen en ontwikkeld door: Pro Ontwerp