Van jongs af aan ben ik al gek op paarden. Na geweldige resultaten op concoursen te hebben behaald met mijn pony volgde ik de MBO opleiding: paardenhouderij. Een opleiding, waarmee ik van mijn hobby mijn beroep kon maken. Mijn stage heb ik gelopen op een spring- en handelsstal. Ik reed hier overdag verschillende paarden en kreeg een paard om mee te nemen naar de concoursen.

Dit ging mij goed af, totdat het op een concours in Hardenberg (april 2009) goed mis ging. Toen ging ik met mijn paard in het springparcours ‘over de kop’. Het gevolg was zestien dagen coma, een hersenbloeding, een hersenkneuzing en een hersenstamkneuzing.
Nadat ik uit coma ben gekomen heb ik veel opnieuw moeten leren. Doktoren zeiden dat ik hoogstwaarschijnlijk een ‘kasplantje’ zou worden, laat staan dat ik weer zou kunnen paardrijden.

Ik moest verder, maar hoe? Ik wilde geen ‘kasplantje’ worden, ...maar gewoon weer de oude Sharon.
De doktoren zeiden: ‘Als jij dat wilt, zullen wij er alles aan doen om dat te bereiken’. Ik kreeg fysiotherapie, de therapeuten zagen de volgende dag verbetering met de dag ervoor en dat gaf mij de kracht om dubbel zo hard door te gaan. Zo heb ik de vierde dag in het revalidatiecentrum mijn eerste passen op de vaste grond weer gezet en drie weken na mijn aankomst in het revalidatiecentrum heb ik weer op een paard gezeten.

Op dit moment doe ik alles weer wat ik voorheen ook deed en ben altijd goed gemutst.
Mensen vragen aan mij hoe mij dit lukt en dat ik na mijn ongeluk er weer zo goed bovenop ben gekomen en dat ik weer zo veel doe op dit moment. Hoewel ik het soms wel moeilijk vond om iedere keer de lach op mijn gezicht te toveren, bleek hieruit wel dat ik op die manier veel respect kreeg van mensen om me heen en dit gaf mij een ontzettende doorzettingskracht. Mij is altijd geleerd dat wanneer je doorzet je beter wordt. En wanneer je iets wilt bereiken, je het kunt bereiken. 

Maar ook zeker voor mij, mijn ouders, familie en goede vrienden is deze tijd niet gemakkelijk geweest. Daarnaast heb ik dit ongeluk niet zomaar mogen overleven en wil ik anderen hier graag mee kunnen helpen.

Sharon Slotman
https://www.facebook.com/sharon.slotman?fref=pb_otherGa Terug

Tweets Tineke

 


2013 Alle rechten voorbehouden. Ontworpen en ontwikkeld door: Pro Ontwerp