Lees de pagina voor:

Soms kan je door je beperking niet meer autorijden,
of mag je niet meer autorijden omdat je geen veilige partij meer bent in het verkeer. Dit kan moeilijk zijn om te accepteren en zorgt ervoor dat je wereldje behoorlijk krimpt als je voor die tijd wel mobiel was in het verkeer. 
Een
deeltaxi voor regiovervoer kan een mooi alternatief zijn. Deze taxidienst wordt veelal door ouderen gebruikt maar is ook beschikbaar voor mensen met een beperking. 
De
Valystaxi is er voor langere afstanden, waarvoor een maximum geldt van 450 kilometer per jaar. Meer kilometers is mogelijk als je kunt aantonen dat je zo ook echt daadwerkelijk nodig hebt. Groot voordeel: bij de Valys taxidienst wordt er € 0,18 per kilometer gerekend. Dat is ongeveer tien keer zo voordelig als bij een gewone taxirit. Ook dat is iets waarvoor geldt dat je zonder kennis van de details, niet zo snel aan de Valys zult denken. 


Dit noem ik mijn autootje
Tineke in haar flevobike
De 'Orca' van '
Flevobike' bevalt super! Op deze manier kan ik toch 'droog' overkomen als het regent. Ook hebben ze achterin een plateautje gemaakt zodat mijn hondje 'Gallucci' ook mee kan.

Gallucci in flevobikeBetty Postma verteld:
Ik ben zestig jaar en woonachtig in het Groningse Zuidhorn. In Friesland hebben ze het 'NAH cafe'.

Met een NS OV Begeleiderspas mag je gratis met de Arriva treinen mee. Geweldig! Ik ga bijna niet meer met de taxi. Met de trein ben ik weer meer zelfstandig. Soms neem ik de fiets mee. De Arriva treinen zijn gelijkvloers aan het perron. Dit is echt ideaal. Voor de fiets betaal je een dagkaart á zes euro.Tweets Tineke


  • meer dan een jaar geleden

  • meer dan een jaar geleden

  • meer dan een jaar geleden

  • meer dan een jaar geleden
 


2013 Alle rechten voorbehouden. Ontworpen en ontwikkeld door: Pro Ontwerp